Γηράσκω αεί διδασκόμενος."Όσο γερνάω, μαθαίνω."ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ……Α μη οίδα ουκ οίομαι ειδέναι."Η παραδοχή και αναγνώριση της αμάθειας, είναι η σοφία" - ΠΛΑΤΩΝ……Άπαντα δούλα του φρονείν καθίσταται."Στη φρόνηση υποτάσσονται τα πάντα" - ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ……Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο - ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΪΝ ……Οι μόνοι νόμοι που οφείλει ο άνθρωπος να υπακούει, είναι οι νόμοι της φύσης, καθώς είναι το μόνο απόλυτο μέτρο δικαίου στον κόσμο. - ΑΝΤΙΦΩΝΤΑΣ
"THE NAME OF MACEDONIA IS GREECE"

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

H τηλεοπτική αντιπαράθεση των πολ. αρχηγών μας είπε πάρα πολλά… μας είπε καταρχάς, και σ’ αυτό συμφωνούσαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ότι διαφωνούν μεταξύ τους. Μας είπε ότι με την επιλογή του κατάλαλου ρουχισμού θα μας επηρεάσουν προς το θετικό για το κόμμα τους. Μας είπε πώς με την γλώσσα του σώματος, κίνηση των χεριών, θα ταυτιστούμε ασυνείδητα μαζί τους. Μας είπε ….. Μας είπε …. Μας είπε ….


Δεν μας είπε όμως ποιος θα μάθει στα ελληνόπουλα την ελληνική ιστορία, που δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν την 25η Μαρτίου με την 28η Οκτωβρίου. Δεν μας είπε πως θα ζήσει η γιαγιά/παππούς με 500€ σύνταξη. Δεν μας είπε πως θα ανταπεξέλθει οικονομικά ο εργαζόμενος, που έχει φάει χρόνια στα θρανία, και ο πρώτος μισθός του είναι 650€. Δεν μας είπε πώς θα βρει εργασία η έγγαμη γυναίκα – μάνα όταν δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας γι’ αυτή, δεν υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, παρά μόνο στα χαρτιά, για να μπορεί να φροντίσει την οικογένεια της και με μεγάλη ευκολία την πετάνε εκτός εργασιακού χορού. Δεν μας είπε πώς θα βρει εργασία η νέα γενιά που τελειώνει το Πανεπιστήμιο. Δεν μας είπε πώς θα βγάλει σύνταξη η γενιά τον 35άριδων. Δεν μας είπε πώς θα εξαλείψουμε τα κρούσματα βίας με θύματα απλούς πολίτες. Δεν μας είπε τι μετρά θα ληφθούν για την περιβαλλοντική κρίση. Δεν μας είπε πότε θα αποκτήσουμε το δικαίωμα να αρρωστίσουμε. Δεν μας είπε ως πότε τα Α.Μ.Ε.Α. θα είναι «παιδιά ενός κατωτέρου θεού». Δεν μας είπε τι θα γίνει με τους σεισμόπληκτους της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 και αν οι πυροπαθείς θα έχουν την ίδια τύχη….

Τελικά δεν μας είπε τίποτα…

Η δικιά μου άποψη και όχι μόνο, για τους αρχηγούς έχει ως απόφθεγμα πως είναι αυτοί που άλλα τους ρωτάνε, άλλα καταλαβαίνουν, άλλα απαντούν, άλλα εννοούν και στο τέλος ….άλλα θα κάνουν!!


Αυτό που ταιριάζει στην περίσταση, είναι οι στοίχοι ενός τραγουδιού:

«Γυρίζω την πλάτη μου στο μέλλον

στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε

αφού η ιστορία σας ανήκει

σαρώστε την λοιπόν αν επιμένετε.

Μένω μονάχος στο παρόν μου

Να σώσω οτιδήποτε αν σώζετε

Κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου

Συνένοχο στο φόνο δεν θα μ’ έχετε.»

1 comments:

PanagiotisL είπε...

Φίλε Χρίστο, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αν απαντήσουν σε όλα αυτά δεν θα τους ψηφίσει κανένας. Κορόιδα είναι;

 

blogger templates | Make Money Online