Γηράσκω αεί διδασκόμενος."Όσο γερνάω, μαθαίνω."ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ……Α μη οίδα ουκ οίομαι ειδέναι."Η παραδοχή και αναγνώριση της αμάθειας, είναι η σοφία" - ΠΛΑΤΩΝ……Άπαντα δούλα του φρονείν καθίσταται."Στη φρόνηση υποτάσσονται τα πάντα" - ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ……Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο - ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΪΝ ……Οι μόνοι νόμοι που οφείλει ο άνθρωπος να υπακούει, είναι οι νόμοι της φύσης, καθώς είναι το μόνο απόλυτο μέτρο δικαίου στον κόσμο. - ΑΝΤΙΦΩΝΤΑΣ
"THE NAME OF MACEDONIA IS GREECE"

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΑ.ΣΟ.Κ : Η Επόμενη Μέρα

Η επόμενη μέρα βρίσκει το ΠΑΣΟΚ σε μια άθλια κατάσταση. Τα στελέχη του χωρισμένα σε δύο μέτωπα κονταροχτυπιούνται μέχρι τελικής πτώσεως.(ε ρε τι κάνει η καρέκλα…!!). Η εικόνα που βγάζει προς τα έξω είναι ενός κόμματος που προσπαθεί, να διαλυθεί. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είχε μια σαφή γραμμή σε πολλά θέματα. Αλλά θέλοντας μόνο να πάρει την εξουσία, για ευνόητους λόγους, δεν ξεκαθάρισε τι πρόγραμμα είχε, αν είχε. Σε πολλές περιπτώσεις άλλα ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι τα στελέχη και τον αρχηγό και άλλα απαντούσαν. Όπως θα λέγαμε και στο σχολείο, στο μάθημα τις έκθεσης, ήταν εκτός θέματος. Έχοντας γαντζωθεί στο ξεπερασμένο πλέον σύνθημα «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», κοντόφθαλμα δεν μπορούσαν να διακρίνουν ότι ο λαός ξύπνησε και δεν τον πείθει κανείς με λόγια αλλά θέλει έργα.
Πλέον δεν υπάρχει ενότητα στον χώρο τους ώστε να πάνε σε εσωκομματικές εκλογές, αλλά ενεργούν μερικοί έξω από τους θεσμικούς κανόνες που έχει η παράταξη για το προσωπικό συμφέρον.
Ζητήθηκε μέχρι κι αυτό: Να γίνει DEBATE μεταξύ των διεκδικητών της αρχηγίας, λες και ενδιαφέρει κανέναν άλλον πλην των φίλων του χώρου.
Με όλα αυτά αναρωτιέμαι πως, αν δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους κανόνες του κόμματος τους, πώς θα ακολουθήσουν τους νόμους του κράτους; Πως θα ζητήσουν την ψήφο του λαού που βλέπει τα γεγονότα και απηύδησε πλέον; Πώς ο λαός θα τους εμπιστευτεί;
Ειπώθηκε πώς το ΠΑΣΟΚ δεν χειραγωγείται…. Δεν πιστεύω ότι μια παράταξη με πείρα οχτώ ετών (επί Σιμήτη) να μην γνωρίζει πως χωρίς χειραγώγηση δεν ανεβαίνεις στην εξουσία…. Ή θα κάνεις τα χατίρια των οικονομικών γκέτο ή θα πας σπίτι σου. Αυτό είναι πλέον γνωστό.
Προσωπική μου εκτίμηση, βάση των πρόσφατων εξελίξεων, το ΠΑΣΟΚ οδηγείτε στην διάσπαση και αφομοίωση του προς άλλους χώρους, γιατί δεν υπάρχει στα στελέχη του η μορφή εκείνη που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη και ενότητα.

5 comments:

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο blog του δηλώνει: «Δεν υπάρχουν δύο ή περισσότερα στρατόπεδα στο ΠΑΣΟΚ

Chris είπε...

Οι πράξεις και όχι οι δηλώσεις εκφράζουν τις θέσεις μας Κε Παπαϊωάννου.....

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ πολύ εύστοχα τα σχόλια σας Κύριε Χρίστο. Είναι απαράδεκτο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βγάζουν τα μαχαίρια μετά από μια τόσο μεγάλη ήττα. Δυστυχώς οι εσωκομματικές διαφορές πληρώνονται και αυτό φάνηκε από τα αποτελέσματα της Κυριακής. Οι ψηφοφόροι μην έχοντας άλλη επιλογή στράφηκαν στη "μεταμφιεσμένη" δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Για 4 ακόμα χρόνια η χώρα θα περάσει δύσκολες στιγμές και σίγουρα θα δούμε χειρότερα πράγματα να συμβαίνουν. Οι ανθρωποι της ηλικίας μου με τους οποίους μιλώ καθημερινά και τυγχάνει να προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο μου λένε συνέχεια ένα πράγμα : "Η Πολιτική ζωή της χώρας χρειάζεται ανανέωση" Και μάλλον έχουν δίκιο. Όταν λέμε ανανέωση εννοούμε ανανέωση σε όλα τα επίπεδα. Στον τρόπο άσκησης της εξουσίας, στη φορολογία, την παιδεία , την εξωτερική πολιτική και πάνω απ' όλα ανανέωση στα πρόσωπα. εμείς θεωρούμε αδιανόητο να βρίσκονται στο κοινοβούλιο άτομα τόσο μεγάλης ηλικίας ... Αυτό δεν έχει να κάνει με ρατσισμό προς τους μεγάλους ανθρώπους σε καμία περίπτω. Έχει να κάνει με παλιά μυαλά, τις σκουριασμένες ιδέες και τις πολιτικές που είναι αδύνατο να εφαρμοστούν στη σημερινή εποχη. Θεωρούμε απαράδεκτη την εκπροσώπισή μας στη Βουλή από τους γνωστούς δεινόσαυρους. Οι πολιτικοί της χώρας μας πάσχουν κατά πάσα πιθανότητα από έλειψη ιδεών. Εδώ και 20χρόνια ακούω σε κάθε προεκλογική περίοδο τα ίδια πράγματα. Εγώ προσωπικά βαρέθηκα... Πια δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να πιστέψεις. Οι πολιτικοί στέραψαν από ιδέες γι ' αυτό και πιστεύω στην ανανέωση. Η χώρα έχει ανάγκη από νέες ιδέες, καινούργια πράγματα που θα διευκολίνουν την καθημερινότητα. Πρέπει όλα τα παλιά στελέχη των κομμάτων να αποσυρθούν αν δεν αφήσουν τη χώρα στα χέρια των νέων ανθρώπων θα συνεχίσουν να την καταστρέφουν. Βενιζέλος, Τζοχατζόπουλος, Εβερτ, Σουφλιάς μήπως ήρθε η ώρα να συνταξιοδοτηθούν? Μήπως άνθρωποι όπως η Φώφη Γεννηματα πρέπει να ξεκινήσουν να ξυπνούν και να κάνουν κ'ατι γι 'αυτή την κατάσταση. Πραγματικά δεν ξέρω αν στις επόμενες εκλογές θα πάω στην κάλπη. Είμαι απογοητευμένος αφενώς μεν επειδή η δεξιά κυβερνά ξανά αφετέρου δε επειδή τα κόμματα τις αριστεράς επιμένουν να μην διώχνουν τα άτομα αυτά που δεν είνια πλέον σε θέση να προσφέρουν. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Ελπίζω οι απόψεις που εξέφρασα να μην θίγουν κανένα γιατί δεν είχα τέτοια πρόθεση. Τα ονοματα που ανέφερα ήταν παράδειγμα για να κάταλάβετε τι εννοώ...

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μαλλον δεν τα εμαθες τα νεα...Δεν υπαρχει επομενη μερα για το Πασοκ...

PanagiotisL είπε...

Αναστάσιος: Άλλο ένα πράσινο πρόβατο (έχει και μπλε και κόκκινα, μην κολλάτε στο χρώμα)

 

blogger templates | Make Money Online