Γηράσκω αεί διδασκόμενος."Όσο γερνάω, μαθαίνω."ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ……Α μη οίδα ουκ οίομαι ειδέναι."Η παραδοχή και αναγνώριση της αμάθειας, είναι η σοφία" - ΠΛΑΤΩΝ……Άπαντα δούλα του φρονείν καθίσταται."Στη φρόνηση υποτάσσονται τα πάντα" - ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ……Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο - ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΪΝ ……Οι μόνοι νόμοι που οφείλει ο άνθρωπος να υπακούει, είναι οι νόμοι της φύσης, καθώς είναι το μόνο απόλυτο μέτρο δικαίου στον κόσμο. - ΑΝΤΙΦΩΝΤΑΣ
"THE NAME OF MACEDONIA IS GREECE"

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Έχω διαβάσει σε πολλά site κάποιες ομοιότητες μεταξύ τις ελληνικής ιστορίας (μυθολογίας) και της παλαιάς διαθήκης. Η παράθεση αυτών, αποδεικνύει πως τα γεγονότα αυτά έχουν συμβεί, απλά ο τόπος διαφέρει γιατί ο κάθε λαός τα καρπώθηκε για εσωτερικές ανάγκες.

Η αλήθεια είναι ότι πρώτα πλάστηκαν οι Ελληνικοί μύθοι και μετά οι Εβραϊκοί.

Η ΔΙΑ ΠΗΛΟΥ ΠΛΑΣΘΗΣΑ

  1. Εύα πλάστηκε από πηλό από την πλευρά του Αδάμ. Η Πανδώρα των Αρχαίων Ελλήνων, πλάστηκε από πηλό, από τον Ήφαιστο.
  2. Κάτι το απαγορευμένο έκαναν και η Εύα και η Πανδώρα. Και οι δυο περιπτώσεις έχουν τρανή ομοιότητα. Μετά την πράξη τους ( η μία έφαγε τον απαγορευμένο καρπό και η άλλη άνοιξε το απαγορευμένο κουτί ) συνειδητοποίησαν τις δυσκολίες της ζωής.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΟΥΣ


Όλοι οι Μεγάλοι από τη μακρινή αρχαιότητα ως τον Ιησού, γεννήθηκαν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες:

  1. Ο Δίας γεννήθηκε στο Δικταίο Αντρο (σπήλαιο) της Κρήτης.
    Κατά την Ελληνική Μυθολογία, η Μήτις, κόρη του Ωκεανού και της Τηθύος, εθεωρείτο από τους αρχαίους προσωποποίηση της φρόνησης. Από την ένωσή της με το Δία, γεννήθηκε ο Πόρος. Από τον Πόρο και την Πενία γεννήθηκε ο Ερωτας, κατά τους Ορφικούς.
  2. Ο Ασκληπιός ήταν γιος της Ισχύος και του θεού Απόλλωνα.
  3. Ο Άδωνις που νεκραναστήθηκε γεννήθηκε από την αιμομιξία του Θεία με την κόρη του Σμύρνα (1500 π.Χ).
  4. Ο Ορφέας ήταν γιος του Απόλλωνα - ή του Οίαγρου – και της Πιερίδας μούσας Καλλιόπης και γεννήθηκε σε σπήλαιο της Πιμπλείας της Πιερίας (1410 π.Χ.).
  5. Ο Ναύπλιος ο Α, ήταν γιος της Αμυμώνης, κόρης του Δαναού, και του Ποσειδώνα ( 1400 π.Χ).
  6. Ο Περσέας ήταν γιος της Δανάης και του Δία (1380 π.Χ.).
  7. Ο Ηρακλής ήταν γιος της Αλκμήνης και του Δία (1260 π.Χ).
  8. Ο Θησέας ήταν γιος του Ποσειδώνα και της Αίθρας (1230 π.Χ). Και πάρα πολλοί άλλοι ακόμη.
  9. Ο Μέγας Αλέξανδρος ελέγετο και νόθος γιος της Ολυμπιάδας.
  10. Ο Ιησούς γεννήθηκε από την Παρθένο Μαρία, με την επέμβαση του Αγίου Πνεύματος, τη δε γέννησή του σε σπήλαιο «συνόδευσε» ένα λαμπερό αστέρι.

ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ

  1. Η Θυσία του Αβραάμ. Ενώ επρόκειτο κατ εντολή του θεού να θυσιάσει το γιο του Ισαάκ, που είχε αποκτήσει με την ετεροθαλή αδελφή του Σάρα, τελευταία στιγμή ο θεός άλλαξε γνώμη και στη θέση του έβαλε ένα αρνί.
  2. Η θυσία της Ιφιγένειας. Ενώ η Ιφιγένεια επρόκειτο να θυσιαστεί στην Αυλίδα από τον πατέρα της Αγαμέμνονα, ύστερα από χρησμό του Μάντη Κάλχα, για να φυσήξει ούριος άνεμος και να φύγουν τα πλοία για την Τροία, η Άρτεμη την άρπαξε και στη θέση της άφησε ένα ελάφι.
    Έγιναν και οι δύο την ίδια εποχή, γύρω στο 1200 π.Χ.

ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

  1. Ο Μωϋσής (12ος ή 11ος αιών) σώθηκε μέσα σ ένα καλάθι από το νερό του ποταμού. Μωϋσής στα εβραϊκά σημαίνει "σωθείς από το νερό".
  2. Ο Περσέας (1320 π.Χ) σώθηκε από τη θάλασσα μέσα σ ένα κιβώτιο.

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΝΕΡΩΝ

  1. Κατά την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο, ο Μωϋσής χτύπησε με το ραβδί του την Ερυθρά θάλασσα, και τα νερά αποχώρησαν, χωρίστηκαν στα δύο. Αυτοί πέρασαν, αλλά όταν πήγαν να περάσουν και οι Αιγύπτιοι στρατιώτες που τους κυνηγούσαν, τα νερά ξανάρθαν και αυτοί πνίγηκαν.
  2. Ο ΑΕΡΟΠΟΣ , γιος του Ηρακλείδη Τήμενου του Άργους, όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος, μαζί με τα αδέλφια του Γουάνο και Περδίκα, πήγαν στη Λεβαία της Μακεδονίας – βρισκόταν κοντά στην Ιλλυρία (Αλβανία)- όπου αρχικά έγιναν βοσκοί του βασιλιά. Όμως ο βασιλιάς είδε στον ύπνο του ένα όνειρο, σύμφωνα με το οποίο, ο Περδίκας θα γινόταν ιδρυτής δυναστείας. Και φοβήθηκε τόσο που αρχικά έδιωξε τα τρία αδέλφια και μετά έβαλε τους στρατιώτες του να τους σκοτώσουν. Οι στρατιώτες έσπευσαν να εκτελέσουν τη διαταγή του βασιλιά. Τους πρόφτασαν τη στιγμή που τα τρία αδέλφια περνούσαν ένα ποτάμι. Εκείνα πέρασαν κανονικά, αλλά μόλις πήγαν να περάσουν οι στρατιώτες, τα νερά ανυψώθηκαν και τους έπνιξαν. Ετσι τα τρία αδέλφια γλίτωσαν.

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΝΕΡΟ

  1. Όταν ο λαός του Ισραήλ, μετά την έξοδο από την Αίγυπτο δίψασε στην έρημο, ο Μωϋσής χτύπησε με το ραβδί του στη γη και βγήκε νερό.
  2. Η Αμυμώνη, κόρη του Δαναού, όταν στέρεψαν οι πηγές χτύπησε στο Άργος ένα σημείο με την τρίαινα του Ποσειδώνα και βγήκε νερό.
  3. Στην Τροιζήνα υπήρχε- και υπάρχει - η Ιπποκρήνη – κρήνη, βρύση αλόγου - που είχε δημιουργηθεί από το χτύπημα του ποδιού του Πήγασου, του φτερωτού αλόγου του ήρωα Βελλερεφόντη. Σήμερα ( 2003), σ όλο εκείνο το σημείο, πάνω στους βράχους, υπάρχουν βαθουλώματα που έχουν σχήμα οπλής αλόγου.

ΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ

  1. Άδωνις , γιος από την αιμομιξία του Θεία και της κόρης του Σμύρνας, νεκραναστήθηκε από την Αφροδίτη όταν τον έφαγε αγριόχοιρος.
  2. Ο Ιππόλυτος αναστήθηκε από τον Ασκληπιό, αφού σκοτώθηκε, όταν αφήνιασαν τα άλογα που έσερναν το άρμα του, στην Επίδαυρο.
  3. Νεκραναστήθηκαν ο Οσιρις, ο Αττις, ο Διόνυσος, η Περσεφόνη και άλλοι.
  4. Νεκραναστήθηκε ο Ιησούς σύμφωνα με τα γνωστά.

ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

  1. Όταν ο Ηρακλής παντρεύτηκε τη Δηιάνειρα στην Αιτωλοακαρνανία , την πήρε και ξεκίνησαν για την ιδιαιτέρα του πατρίδα, την Τίρυνθα.
    Όταν όμως έφθασαν στον Κήνο ποταμό, βρήκαν εκεί τον Κένταυρο Νέσσο – μισό άνθρωπο, μισό άλογο- να μεταφέρει τους ταξιδιώτες στην πλάτη του, από το ένα μέρος του ποταμού στο άλλο, έναντι αμοιβής.
    Ετσι πήρε στη ράχη του και τη Δηιάνειρα να την μεταφέρει. Όμως στη μέση της διαδρομής θέλησε να τη βιάσει. Αυτή έβαλε τις φωνές, και τότε ο Ηρακλής τον σκότωσε με το τόξο του.
    Ο Νέσσος πριν πεθάνει συμβούλεψε τη Δηιάνειρα να μαζέψει αίμα από την πληγή του και αφού το ανακατέψει με λάδι, να το φυλάξει, και σε περίπτωση που ο Ηρακλής θα ήθελε να τη χωρίσει, να τον άλειφε με το υγρό αυτό, για να μείνει κοντά της.
    Στη διαδρομή ο Ηρακλής πολέμησε με τους Δρύοπες, με τους Λαπίθες και τον Κύκνο. Μαζί του πολεμούσε και η Δηιάνειρα η οποία πληγώθηκε στον ένα μαστό.
    Αλλά αργότερα όταν ο Ηρακλής αιχμαλώτισε την όμορφη Ιόλη, η Δηιάνειρα ζήλεψε, και τότε θυμήθηκε το « ερωτικό φίλτρο του Νέσσου». Άλειψε λοιπόν το χιτώνα του Ηρακλή με αυτό το υγρό και του τον έδωσε να τον φορέσει.
    Αμέσως μόλις τον φόρεσε ο Ηρακλής, άρχισε να νοιώθει φοβερούς πόνους, τόσο δυνατούς που δε μπορούσε να τους αντέξει. Γι αυτό ζήτησε να καεί για να απαλλαγεί, αφού αλλιώς δεν μπορούσε να φύγει το δηλητήριο.
    Πάνω στο βουνό Οίτη, λοιπόν, μάζεψαν ξύλα, κάθισε πάνω στο σωρό ο Ηρακλής. Αλλά όταν κάποιος έβαλε φωτιά, ένα νέφος – μέσα σε αστραπές και βροντές - κατέβηκε από τον ουρανό, τον άρπαξε και χάθηκε στα ύψη.
    Κατά άλλους αναλήφθηκε πάνω σε άρμα που το έσερναν τέσσερα άλογα.
    Κι όπως λέει ο Απολλόδωρος, μεταφέρθηκε στο Ολυμπο, μεταξύ των Θεών, όπου σύζυγός του έγινε η Ηβη.
    Τότε η Δηιάνειρα που κατάλαβε την απάτη του Νέσσου, αλλά και επειδή έγινε, χωρίς να το θέλει, αιτία του θανάτου του Ηρακλή, κρεμάστηκε και τάφηκε πάνω στην Οίτη.
  2. Ο προφήτης Ηλίας, ο μεγάλος προφήτης του Ισραήλ (873-853 π.Χ., κατά την Βίβλο αναλήφθηκε στους ουρανούς πάνω σε άρμα.

Η ανάληψη του προφήτη σύμφωνα με τη Βίβλο του Σνωρ.

  1. Σαράντα μέρες μετά την Ανάστασή του ο Ιησούς, παρέλαβε τους μαθητές του και πήγε στη Βηθανία όπου οι κάτοικοι τον δέχονταν με αγάπη και ευλάβεια. Εκεί ενώ τους ευλογούσε, μπροστά στα μάτια όλων, άρχισε να ανεβαίνει προς τον ουρανό ώσπου μία νεφέλη τον τύλιξε και χάθηκε από τα μάτια τους.

ΣΤΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ Ο ΦΩΤΗΣ (ένας φίλος που ασχολείται μ’ αυτά) ΛΕΕΙ:

Ο Ιησούς γεννήθηκε από τον Θεό (Ιεχωβά πατέρα- Ιαχβέ στα εβραϊκά σημαίνει Θεός) και την (παρθένα) Μαριάμ μητέρα στις 25 Δεκεμβρίου. Το ίδιο και ό Απόλλων γεννήθηκε από τον Θεό (Δία πατέρα) και την (παρθένα) Λητώ μητέρα στις 25 Δεκεμβρίου.
Ό κατακλυσμός του Εβραίου Νώε είναι μία αναπαράσταση κλεμμένη από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα.

Στις 15 Αυγούστου έχουμε τα Παν – Αθήναια προς τιμή της παρθένας Αθηνάς , το ίδιο και οι Χριστιανοί το δεκαπενταύγουστο γιορτάζουνε την κοίμηση της Πάν – Αγίας .
Ό Ορφέας ανάστησε την Περσεφόνη, ό Χριστός τον Λαζάρ ή Λάζαρο.

Ό Ορφέας έπαιζε την λύρα του γύρω από τα άγρια ζώα, ό Χριστός έπαιζε φλογέρα.

Ό Ορφέας κρατούσε στους ώμους του ένα ελαφάκι, ο Χριστός ένα πρόβατο.

Ό Ορφέας σταυρώθηκε, το ίδιο και ό Χριστός.

ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ!!

Αδάμ Εύα, Άβελ Κάϊν, ό Κάϊν σκοτώνει τον αδελφό του και φεύγει από τον κήπο της Εδέμ και πηγαίνει στην Σαίδ (ανάποδα εάν διαβαστεί γίνετε Δίας )και έκανε δικιά του οικογένεια ;! Βρήκε άλλη γυναίκα;; Υπήρχανε κι’ άλλοι εκτός από τους πρωτόπλαστους ; Διαβάστε την παλαιά διαθήκη.

Αυτά τα ερωτήματα υπάρχουν από πολλούς Έλληνες και έρχονται σε αντιπαράθεση με ορθοδόξους θεολόγους για την ύπαρξη ή όχι του ενός ή των δώδεκα θεών. Χωρίς να θέλω να φανώ ειδήμον, η απάντηση όμως είναι κάπου στην μέση πάντα! Οι θεοί υπήρχαν δεν αμφισβητείτε αυτό γιατί υπάρχουν πάρα πολλά κείμενα αρχαία που το αποδεικνύουν, όμως δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε στο γεγονός ότι δεν ήταν πραγματικοί Θεοί άλλα τους ονόμαζαν έτσι από δέος ή και φόβο. Ήταν όντα τα οποία έμοιαζαν με μας αλλά είχαν κάποιες «χάρες» ιδιαίτερες! Με λίγα λόγια ήταν μπροστά από την εποχή τους ή εμείς ήμασταν πολύ πίσω απ’ αυτούς. Το ίδιο δεν συμβαίνει και τώρα; Ας ρίξουμε μια ματιά στην Αφρικανική ήπειρο!

«Αυτούς που σεις ονομάζετε θεούς του Ολύμπου είναι οι υπέρλαμπροι άρχοντες του αρχέγονου πυρός, είναι όντα απαστράπτοντα, με τεράστια ισχύ πυρός και φωτός, ακτινοβόλα στην όψη, γαλήνια στην έκφραση, γεμάτα πραότητα και ακατανίκητη δύναμη, λαμπρά και φωτεινά, με αμέτρητα χρώματα και αποχρώσεις, που μεριμνούν για τη σωτηρία της Γαίας. Ακτινοβολούν φως και θεϊκή ενέργεια.»

Αργοναυτική εκστρατεία

"Εμείς είμαστε οι Ολύμπιοι, δεν είμαστε θεοί, θεούς εσείς μας ονομάσετε. Αρχηγός όλων των στρατευμάτων ο Ιερός Άρχοντας Φωτός ο Ζευς. Ανώτατη δύναμη δημιουργίας το ΟΛΟΝ ΦΩΣ. Ερχόμαστε από τον Γαλαξία της Ανδρομέδας, από την Γαλαξιακή Συνομοσπονδία των "Ε" Σμήνους 13 Γαλαξιών"

"Αληθινή ιστορία" του Λουκιανού από την Σαμοσάτα


Τώρα σχετικά με τον Αδάμ και την Εύα το λάθος που γίνετε είναι ότι τα υπολογίζουμε ως υπαρκτά πρόσωπα και οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα! Είναι συμβολισμοί πού δείχνουν την δημιουργία του ανθρώπινου είδους. Αδάμ σημαίνει χώμα-ύλη και Εύα ζωή-πνεύμα. Η ένωση των 2 μας επιφέρει την δημιουργία του ανθρώπου. Γι’ αυτό την Εύα την δημιούργησε από το πλευρό του Αδάμ, που είχε εμφυσήσει πνοή ζώσα, και όχι από την αρχή με πηλό. Αυτό δείχνει ότι έγινε διαχωρισμός και ότι η Εύα-γυναίκα είναι εντεταλμένη πλέων να αναπτύσσει την «ζωή» (να γεννά).

Άρα τα διλλήματα πόσο άλλο θα πάει αυτή ή ιστορία;

Έως πότε θα πιστεύουμε σε μία Ιουδαϊκή θρησκεία;

Τι λέτε ήμαστε παιδιά του Αδάμ και της Εύας ή τού Δευκαλίωνα;

Δεν υφίστανται!!!!

Η βασική πηγή πληροφοριών του θέματος είναι από το site ESOTERICA

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Οι Εβραίοι από την Έξοδο και μετά συμπεριφόρονταν λες και τους επέβαλαν το Μονοθεϊσμό κάποιοι άλλοι.

Ο Κορδάτος γράφει ότι υπήρχε πάντα η διάκριση:

- Τα τέκνα του Ισραήλ & τα τέκνα του Ιούδα.

- Η Ιουδαία & η Σαμάρεια.

Μόλις πήγε ο καϋμένος ο Μωϋσής στο όρος Σινά να μιλήσει με το Θεό ξεθάρρεψαν οι πολυθεϊστές και λάτρεψαν ένα μοσχάρι.

Πιστεύετε εσείς ότι 400.000 Εβραίοι έτσι ξαφνικά αναχώρησαν από την Αίγυπτο τέτοια εποχή για να ταξιδέψουν επί 40 χρόνια στην έρημο του Σινά;

Αν το πιστεύτε, έχετε εξεταστεί ποτέ;

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;

1. Μετρώντας εκείνη την εποχή, υπολόγιζαν στους αριθμούς μόνο τους άνδρες (όχι γυναίκες και παιδιά) που σημαίνει ότι ο αριθμός θα ήταν 1.600.000 συνολικά.

2. Τι κοπάδια από ζώα θα κουβαλούσαν μαζί τους. Με τι θα τρέφονταν τα ζώα, με το μάνα; Και τι θα έπιναν για να ξεδιψάσουν; υγροποιημένο μάνα;

3. Μόνο το χεζουριό όλων αυτών των ανθρώπων επί 40 χρόνια θα είχε φτιάξει τέτοιο λίπασμα που θα είχε κάνει το Σινά την ευφορότερη περιοχή του κόσμου.

4. Έχετε δει τέτοια κινητοποίηση ανθρώπων, έστω στη σύγχρονη εποχή. Μήπως σας έχουν πει οι μπαμπάδες σας για τη γενική επιστράτευση πού έκανε στην Ελλάδα η δικτατορία το 1967 και τι παρατράγουδα έγιναν;

5. Και καλά, πέστε ότι έφυγαν όλοι αυτοί, οι Αιγύπτιοι τόσο μαλάκες ήσαν που - ενώ ήσαν τόσο σπουδαίοι ιστορικοί και κατέγραφαν τα πάντα - δεν ανέφεραν τίποτα στην Ιστορία τους; Δεν έγραψε τίποτα ο Μανέθων (ή Μενεφθά επί το αιγυπτιακότερο).

6. Και πάμε τώρα στην Ερυθρή Θάλασσα. Καλά τόσο μαλάκες ήσαν που έπρεπε σώνει και καλά να περάσουν από αυτό το σημείο που είναι βαθύ και δεν πήγαιναν κάπου εκεί κοντά που είχε παλίρροιες και αμπώτιδες και θα μπορούσε να γίνει η διάβαση με πιο πιστευτό τρόπο;

7. Καλά και αυτός ο Σαούλ, πολύ δημοκρατικός βασιλιάς ήταν όταν 100 χρόνια μετά την εγκατάσταση των Εβραίων στη γή τους, ξαφνικά ξύπνησε μια μέρα και ανακάλυψε στα θεμέλια του παλατιού του το Νόμο του Θεού (τη Βίβλο της εποχής εκείνης); Μα καλά, δεν συλλάβανε τον εργολάβο που έφτιαξε το παλάτι για να δώσει εξηγήσεις για τη γνησιότητα της Βίβλου που έβαλε στα θεμέλια;

8. Θα με ενδιέφερε να είχα τις απόψεις του Στυλιανού Καρπάθίου, πάνω σ'αυτά τα θέματα...

 

blogger templates | Make Money Online